Hamile kaldığınızda, bebeğinizi mümkün olduğunca sağlıklı tutmaya yarayacak yaşam tarzı seçimleri yapmanız gerekecek. Aktif kalmak ve iyi beslenmek önemli faktörlerdir. Ayrıca günlük alışkanlıklarınızın birkaçını gözden geçirmeniz gerekebilir.
Daha fazla:
Müstakbel bir anne olarak, size enerji verecek ve sizin ve gelişen bebeğinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamanıza yardımcı olacak yüksek lifli, düşük yağlı bir sağlıklı beslenme önerisini izlemekten fayda sağlayacaksınız.
Hamilelik sırasında iyi dengelenmiş ve çeşitli bir beslenme planı izlemek, yardımcı olacaktır. Denenmesi ve uzak durulması gereken yiyeceklerin farkında olun
Bazı yiyecekler ve içecekler, hamilelik sırasında azaltılmalı veya bırakılmalıdır. Tamamen uzak durulması gereken şeyler arasında alkol ve bazı şarküteri ürünleri yer almaktadır. Kafein ve bazı balık türleri de güvende olmak için yalnızca az miktarda tüketilmelidir. Bu yiyecekler hakkında daha fazla bilgi için hamilelikte beslenme sayfamıza göz atın.
Hamileyken, belirli besinlerin tavsiye edilen günlük tüketim miktarı artar, bu yüzden yalnızca beslenmeden yeteri kadar besin alamayabilirsiniz.
Yiyeceklere dokunmadan önce ellerinizi yıkamak, mutfak tezgahınızı temiz tutmak, taze meyve ve sebzeleri yıkamak, yiyeceklerinizi iyice pişirmek ve doğru sıcaklıkta saklamak gibi basit tedbirler, sizi ve büyüyen bebeğinizi sağlıklı tutacaktır.
Bu grup seansları, müstakbel annelere yeni yolculuklarında neler bekleyebileceklerini ve doğum için nasıl hazırlanacaklarını öğretir. Hamilelik, doğum ve ebeveynliğin zorluklarıyla daha etkili bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olmak üzere tasarlanmışlardır.
Hamileliğe ek olarak sabah bulantıları da yaşam tarzınızı etkileyebilir. Mide bulantısı ve kusma gibi sabah bulantısının sıklık ve şiddetini azaltmaya yardımcı olacak kullanışlı ipuçları mevcuttur.
Hamilelik, kabızlığa ve mide yanmasına sebep olabilir. Bu şikayetler için bazı yaygın çözümler size rahatlık sağlayabilir.
Fit kalmak, stresi azaltmak ve doğuma hazırlanmak için hamileliğiniz boyunca aktif kalmak önemlidir. Tercihen her gün, en az 30 dakika yürüme veya yüzme gibi orta düzeyde egzersiz yapmayı hedefleyin. Zaten düzenli egzersiz yapıyorsanız, aşırıya kaçmamak için bunu biraz azaltmanız gerekebilir. Yorucu egzersizler, temas sporları ve düşebileceğiniz aktiviteler şimdilik ihtimal dışıdır.
Hamileliğiniz ilerlerken, pelvik tabanı kaslarınız yük altında olacaktır. Hamilelik sırasında ve sonrasında mesanenizi güçlendirmeye yardımcı olmak için rutininize bazı pelvik taban egzersizleri ekleyin.
Hamilelik ve emzirme sırasında tüm alkol ve sigara ürünlerinden uzak durmak faydalıdır.
Fit kalmak, stresi azaltmak ve doğuma hazırlanmak için hamileliğiniz boyunca aktif kalmak önemlidir.
Hamileyken dişlerinizi nazikçe fırçalayın ve temizleyin çünkü diş etleriniz daha kolay tahriş olabilir. Sabah bulantısı yaşadıysanız, sonrasında ağzınızı suyla çalkalayın ve asidin etkilerini azaltmak için dişlerinizi hemen fırçalamaktan kaçının. Diş hekimini ziyaret ettiğinizde, hamile olduğunuzu söyleyin.
Kediniz varsa, kedi kumu kabını temizlemek için kauçuk eldiven giyin veya başkasından temizlemesini isteyin çünkü zararlı bakteriler içerebilir. Bahçenizle uğraşıyorsanız da eldiven giymek iyi fikir.
Hamileliğiniz ilerlerken yapılacak şeylerden oluşan kapsamlı bir liste oluşturduk. Hamilelikte kontroller listemizi okuyun, yazdırın ve onu bir rehber olarak kullanın.